Gebouw De Transformatie wint Willem Diehlprijs 2015

Gebouw De Transformatie wint Willem Diehlprijs 2015

Op 28 mei werd tijdens de Nacht van de Architectuur voor de vijfde keer de Willem Diehlprijs uitgereikt, de architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in Arnhem ging dit maal naar De Transformatie!

ARNHEM - Gebouw De Transformatie aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem heeft de Willem Diehlprijs 2015 gewonnen. De award werd donderdagavond tijdens de Nacht van de Architectuur in Arnhem uitgereikt door staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. De Willem Diehlprijs is een architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in Arnhem, welke tijdens de nacht van de architectuur voor de vijfde keer werd uitgereikt.

De Transforamtie, een project van TAK Architecten en K3 Architectuur in opdracht van Volkshuisvesting Arnhem en KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling, wordt door de vakjury van de architectuurprijs voor restauratie- of renovatieprojecten – in het leven geroepen door architectuurcentrum CASA – een 'meesterzet' genoemd. De renovatie van het kantoorgebouw dat nu een kunstenaarsbolwerk is, 'is met grote zorgvuldigheid gedaan', 'uitstijgend boven gewoon restaureren'.

Andere genomineerde gebouwen waren:

De Kleine Campus, Statenlaan 8
Logiesgebouwen Saksen-Weimar, Compagnieplaats en Infanteriestraat
De Mariënburg, Mariënburgstraat 12
Sint Martenshof, Hommelseweg, Marten van Rossumstraat en Nijhoffstraat
Weverstraat 39-40

Publieksprijs
Behalve een juryprijs werd in een afgeladen OV Terminal in aanbouw ook een award uitgereikt aan de lieveling van het publiek. Onder meer lezers van De Gelderlander hebben hun stem uitgebracht. Winnaar werd de Mariënburg. Het monument was jarenlang domein van kunst- en cultuurcursussen en is inmiddels weer teruggerestaureerd tot het woongebouw dat het ooit was.

bron: www.gelderlander.nl en www.casa-arnhem.nl

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie