Energiezuiniger huis verkoopt sneller

Een woning met het meest zuinige energielabel A verkoopt sneller en voor een betere prijs dan een woning met het slechtste label G. Dit blijkt uit onderzoek van het TIAS Vastgoedlab.

Een woning met een energielabel A levert bij verkoop € 12.000,- meer op dan een huis met het gemiddelde D-label en vindt zeventig dagen eerder een volgende koper. Voor een slecht geïsoleerde woning met label G geldt het omgekeerde: de waarde van zo'n huis zit ruim € 13.000,- onder die van een huis met een gemiddelde D-label en staat zeventig dagen langer te koop.

Huizen zijn sinds 1 januari 2015 voorzien van een voorlopig energielabel, gebaseerd op onder meer het bouwjaar en woningtype. Het geeft met klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke woningen. Bij verkoop van een huis is het verplicht om een definitief energielabel te overleggen.

Bron: www.eigenhuis.nl

Interessant nieuws

Bekijk overzicht

Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

Het is inmiddels aftellen geblazen. De bouw van de tweede vestiging van Strijbosch Thunnissen Arnhem is in volle gang. Kort na de officiële opening van Winkelcentrum Schuytgraaf, opent ook...

Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

Per 1 mei 2017 zal Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars haar nieuwbouwactiviteiten uitbreiden door de versterking met Bleijenberg nieuwbouw makelaars. Door deze...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie