Energielabel 2015

Vanaf 1 januari 2015 moet elke eigenaar verplicht een energielabel overhandigen bij de eigendomsoverdracht of verhuur van zijn woning.Bent u huiseigenaar en heeft u no geen energielabel? U krijgt dan in januari 2015 een voorlopig energielabel voor uw woning toegestuurd.

Met het voorlopigeenergielabel krijgt u inzicht in de energieprestatie van uw woning. Op het moment dat u uw woning gaat verkopen of verhuren, moet het voorlopig label zijn omgezet naar een definitief label. Beschikt u niet over een energielabel bij de levering, dan riskeert u een boete.

Wat moet u doen als u al een energielabel hebt?
Niets! Uw energielabel is geldig tot 10 jaar na de datum van opname.

Hoe kom ik aan een definitief energielabel?
Woningeigenaren zonder energielabel ontvangen in januari een brief met hun voorlopige energielabel. Vanaf 1 januari 2015 is het bij verkoop of verhuur verplicht om hier zelf een definitief energielabel van te maken. De woningeigenaar gaat hiervoor naar een internetapplicatie van de Rijksoverheid (op dit moment nog in ontwikkeling).

Meer informatie over het energielabel vindt u hier. (www.rvo.nl/energielabel)

Interessant nieuws

Bekijk overzicht

Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

Het is inmiddels aftellen geblazen. De bouw van de tweede vestiging van Strijbosch Thunnissen Arnhem is in volle gang. Kort na de officiële opening van Winkelcentrum Schuytgraaf, opent ook...

Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

Per 1 mei 2017 zal Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars haar nieuwbouwactiviteiten uitbreiden door de versterking met Bleijenberg nieuwbouw makelaars. Door deze...
Bekijk overzicht