Ede voor het eerst in top-25 vestigingslocaties!

Eindhoven, Delft en Ede-Wageningen presteren goed in de jaarlijkse lijst van PropertyNL/Company.info met de beste werklocaties van Nederland.

De ranglijst van PropertyNL met de beste werklocaties in Nederland is flink veranderd. Normaal gesproken domineren steden in de Randstad en Brabant de top, maar dit jaar zijn er verschuivingen ten gunste van steden met technologische opleidingen. Ede-Wageningen staat voor het eerst in de top-25, mede dankzij technologie.

Het onderzoek is bedoeld om een beter inzicht te geven in de factoren die bijdragen aan een goed vestigingsklimaat. Veel bedrijven en investeerders baseren hun keuzes vaak alleen op het aantal inwoners van een gemeente. Met behulp van big data maakt Company.info echter een gedetailleerdere afweging op basis van negen datasets, waaronder gegevens van Company.info zelf, het CBS en het Kadaster (zoals de waarde van niet-woningen en het aantal beschikbare nieuwe banen). Hierdoor ontstaat een nieuw perspectief op veelbelovende vestigingslocaties, dat verschilt van ranglijsten die gemeenten als woongebied beoordelen, variërend van gemeenten waar de prijzen het snelst stijgen tot gemeenten met de meeste nieuwbouw, zoals NVM, Kadaster, CBS, EW/Louter, Locatus en de Atlas Nederlandse Gemeenten.

Het onderzoek van Company.info en PropertyNL helpt bij het inschatten van de (toekomstige) waarde van gemeenten als vestigingsplaats voor kantoren en bedrijfs- en distributieruimten.

Bekijk hier de top-100 vestigingslocaties:

https://propertynl.com/Nieuws/Techsteden-in-de-lift/360daf44-770c-44e8-8751-bb8701da1050

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Ede kan 1.400 woningen bouwen dankzij aankoop stikstofruimte

Ede kan 1.400 woningen bouwen dankzij aankoop stikstofruimte

DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

ARNHEM - DNV heeft haar huurcontract aan de Utrechtseweg 310-B50 in Arnhem langdurig verlengd. Van de bijna 10.000 m² die DNV huurt leveren zij 6.000 m² in maar verlengen zij...
Bekijk overzicht