De makelaar geeft tips: uw woning verkopen in de winter

De makelaar geeft tips: uw woning verkopen in de winter

De bezichtiging van een koopwoning doen wij altijd met daglicht. Kunstlicht is vaak sfeerbepalend en het zachte licht van kunstlicht geeft niet alle details bloot. Eventuele gebreken kunnen zo gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Daglicht onthult echter alles. Zijn de vloeren en wanden bijvoorbeeld goed onderhouden? Wat is de staat van de afwerking? Tijdens een bezichtiging overdag kunt u dit veel beter beoordelen. De meeste makelaars houden hier ook rekening mee en plannen in het winterseizoen bijvoorbeeld geen bezichtigingen na 16:30 uur. U kunt het huis immers alleen in het daglicht beoordelen.

Daarnaast staat december vaak in het teken van Kerst. Houdt er wel rekening mee dat u geen kerstspullen op de foto’s laat zetten. Kerst is natuurlijk leuk, maar vooral in december. In januari wil men geen kerstboom meer zien op de foto’s als ze uw huis bekijken. Maak dus gebruik van de warme maand december om uw huis aantrekkelijk te maken, maar ga niet overdrijven. Houd er rekening mee dat een potentiële koper een huis komt bezichtigingen en zoveel mogelijk van het huis wil zien. Het is daarom misschien helemaal geen gek idee om een iets kleinere kerstboom te nemen en het misschien iets minder in kerstsfeer te brengen tijdens de verkoopperiode.

U kan het huis net zo goed in de winter als in de zomer verkopen. Probeer gebruik te maken van wat de jaargetijden te bieden heeft. Wellicht kunt u de omgevingsgebieden rondom het huis fotograferen. Misschien woont u wel dichtbij een plas waar u heerlijk kunt schaatsen en kunt u dit mooi laten zien in de winter. Dit verhoogt natuurlijk de verkoopkans.

Benieuwd wat de beste tijd is om uw woning te verkopen? Vraag hier de gratis verkooptest aan! Met de verkooptest krijgt u inzicht in de waarde van uw woning en daarnaast adviseren wij u over de te hanteren vraagprijs. Naar aanleiding van uw aanvraag voor een verkooptest gaat één van onze makelaars voor u aan de slag! Ook maakt onze makelaar een accurate inschatting van uw verkoopkans. Door te kijken naar de volgende zaken:

  • Zijn er potentiële kopers voor jouw woning?
  • Wat is de juiste vraagprijs?
  • Wat is de juiste timing voor de start van de verkoop?
  • Analyse van de verkochte woningen en prijzen bij uw in de buurt
  • Must have tips over styling en presentatie
  • Wat is de verwachte verkooptijd?

Vraag hem nu aan!

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie