Arnhem blij met versneld bouwen Centrum Oost

Arnhem blij met versneld bouwen Centrum Oost

Wethouder Margreet van Gastel is in haar nopjes met de aanwijzing van het gebied Centrum Oost in Arnhem voor de crisis- en herstelwet. De bouw van achthonderd woningen tussen de Rijn en voormalige gasfabrieksterrein ten oosten van het centrum van Arnhem kan daardoor versneld uitgevoerd worden.

Het kabinet besloot vrijdag om de Crisis- en herstelwet van toepassing te verklaren op een handvol projecten, waaronder dat in Arnhem. Van Gastel denkt dat de nieuwbouw hierdoor over twee jaar kan beginnen.

De wet is ingevoerd om procedures rond wijziging van grondgebruik te verkorten. Van Gastel wijst erop dat dit een cruciale rol speelt bij de ontwikkeling van het oostelijk centrumgebied rond de Westervoortsedijk. Omdat milieumaatregelen nodig zijn voor de bouw van woningen nabij bedrijven, is de aanloop extra tijdrovend.

Het bouwplan dat een oppepper krijgt is ontwikkeld door woningcorporatie Volkshuisvesting. Een deel van de nieuwe buurt krijgt een hofjesstructuur in dezelfde stijl als de Van Verschuerwijk.

Bron: De Gelderlander

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie