Alliander gaat moderniseren, verbouwen en verduurzamen

Alliander gaat moderniseren, verbouwen en verduurzamen

Alliander gaat het hoofdkantoor aan de Utrechtseweg in Arnhem eind dit jaar moderniseren, verbouwen en verduurzamen. De energienota moet begin 2017 zo'n 80 procent lager zijn dan nu het geval is.

ARNHEM - De energienota van het hoofdkantoor van nutsbedrijf Alliander aan de Utrechtseweg in Arnhem moet begin 2017 zo'n 80 procent lager zijn dan nu het geval is. Alliander gaat het gebouw eind dit jaar moderniseren, verbouwen en verduurzamen.

Gebouw Bellevue, zoals het kantoor heet, dateert uit 1992 en is niet geschikt voor 'het nieuwe werken'. Alliander wil af van de lange gangen met kleine kamertjes in het pand. Die moeten plaatsmaken voor 'open werkruimte met flexibele werkplekken en veel ontmoetingsgruimtes'.

Het energieverbruik van het kantoor moet omlaag door het gebruik van zonnepanelen, warmte- en koude-opslag en slimme techniek. Alliander wil verder 95 procent van het afval dat wordt geproduceerd gescheiden inzamelen en hergebruiken.

Tijdens de verbouwing van Bellevue strijken de medewerkers van Alliander tijdelijk neer in kantoorgebouw Rijnpoort aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid.

Bron: www.gelderlander.nl

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie