Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Geschreven door Floor van Lent

Een huis kopen kunt u natuurlijk gewoon zelf doen. Maar waarom is het dan verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen? Een aankoopmakelaar helpt u bij het vinden en kopen van uw droomhuis. Wij vertellen u graag precies waarmee een aankoopmakelaar u kan helpen.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt u in de zoektocht naar uw nieuwe woning. Een aankoopmakelaar kan u van het begin tot het eind helpen met de koop van een woning. Vanaf het zoeken naar een geschikte woning tot aan de sleuteloverdracht. Tijdens het gehele koopproces heeft u dus een expert aan uw zijde en kunt u gebruik maken van de kennis en kunde van de aankoopmakelaar. Heeft u uw droomhuis al gevonden, maar wilt u graag tijdens de bezichtiging en/of onderhandelingen hulp van een makelaar? Dan kunt u ook kiezen voor een eenmalige aankoopbegeleiding.

Waarom heb ik een aankoopmakelaar nodig?

Bent u op zoek naar een nieuwe woning, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Vist u steeds achter het net? Heeft u help nodig bij het zoeken en vinden van de geschikte woning? Of loopt de zoektocht naar uw droomhuis niet zoals gepland? Dan kan een aankoopmakelaar handig zijn. Een aankoopmakelaar kent de lokale woningmarkt als geen ander en is op de hoogte van het nieuwste én het aankomende woningaanbod. Zo zit u als koper dichtbij het vuur en heeft u meer kans om een nieuwe woning te vinden.

  • Aankoopmakelaars zijn als eerste op de hoogte van de nieuwe woningen die op de markt komen. Zo wordt u als eerste op de hoogte gebracht van het nieuwste aanbod in de regio;
  • U heeft een specialist aan uw zijde waardoor u kunt profiteren van de kennis en ervaring van een aankoopmakelaar;
  • Een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij het koopproces waardoor de aankoopmakelaar u kan voorzien van een reëel woonadvies en een objectieve mening;
  • Volledige ontzorging. Met een aankoopmakelaar wordt er veel werk uit uw handen genomen. Een aankoopmakelaar kan u tijdens het aankoopproces enorm veel tijd, energie en regelwerk besparen.

Benieuwd wat een aankoopmakelaar van BMV Makelaars precies voor u kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.

Zelf een woning kopen of aankoopmakelaar inschakelen?

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om geld te besparen en zelf een woning te kopen. Een aankoopmakelaar kost nou eenmaal geld en daarom kiezen mensen er vaak voor om hierop te besparen. Wij zijn van mening dat het slim is om een aankoopmakelaar in te schakelen. De makelaar die de woning te koop aanbiedt, is de verkopend makelaar en treedt altijd op namens de verkoper. De verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkoper en doet er natuurlijk alles aan om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs en met de beste voorwaarden te verkopen. Een verkopend makelaar komt dus niet op voor de belangen van u als woningzoekende. Een aankoopmakelaar treedt op namens u als koper en helpt u om de woning voor de beste prijs en met de meest gunstige voorwaarden te kopen.

Een aankoopmakelaar staat dus altijd aan uw zijde en helpt u tijdens het gehele aankoopproces.

  • Uw woonwensen en -eisen in kaart brengen;
  • Het op de hoogte stellen van het nieuwste aanbod zodat u daar als eerste van op de hoogte bent;
  • De begeleiding tijdens de bezichtigingen waar de aankoopmakelaar u van reëel woonadvies en een objectieve mening kan voorzien;
  • Een aankoopmakelaar heeft de kennis en expertise over de waarde van de woning, juridische aspecten en de bouwkundige staat;
  • U krijgt hulp bij het bepalen van de juiste strategie, onderhandelingen en juridisch advies;
  • Een aankoopmakelaar helpt u met de afhandeling bij de notaris en zorgt voor een goede oplevering.

Bent u overtuigd en wilt u graag een aankoopmakelaar inschakelen? Maak kennis met onze aankoopmakelaars van BMV Makelaars.

Ja, ik wil een aankoopmakelaar inschakelen

Meer informatie over een aankoopmakelaar van BMV Makelaars? Dan kunt u op deze pagina alle informatie vinden die u nodig heeft of neem contact op met onze aankoopcoördinator Floor van Lent via aankoop@bmvmakelaars.nl of 026 355 21 00.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie