Winkeliers in de Nijmeegse ringstraten blij met parkeerbeleid

Het is een tot voor kort ongekend gezicht. Meer dan de helft van de parkeerplekken die overdag vrij zijn in de Van Broeckhuijsenstraat en Van Welderenstraat in het Nijmeegse centrum.

De winkeliers aan de ringstraten in Nijmegen zijn blij met het nieuwe parkeerbeleid dat 2 april jl. is ingegaan. Vergunningen voor bewoners, winkeliers en bezoekers (van bewoners) zijn overdag niet meer geldig in vijf ringstraten. "Er zijn opvallend veel vrij plekken", zegt Els Stouthamer van de Federatie Ringstraten. "Het is een prima move. Hoe meer parkeerplekken er voor klanten zijn, hoe beter." Winkeliers moeten nu zelf ergens anders parkeren. "Ze moeten misschien een straatje verder lopen, maar dat is prima te doen. We zijn blij verrast, want de gemeente heeft ons niet bij het besluit betrokken."

Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen vertelt dat parkeerwachters nog geen bonnen uitdelen aan bewoners, gebruikers van bezoekersvergunningen en winkeliers die toch in de ringstraten parkeren. Tot 16 april a.s. schuiven zij een waarschuwing onder de ruitenwisser.

Bij de gemeente zijn nog geen klachten binnengekomen over straten in het centrum waar de parkeerdruk door de maatregel is toegenomen. "De reacties zijn positief."

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

ARNHEM - Na de recente oplevering van nieuwe winkelunits aan Fietsvoordeelshop.nl en Huisdiervoordeelshop op Retail Park Arnhem, heeft ook Swiss Sense haar winkelunit betrokken. Swiss Sense...
Bekijk overzicht