Webshop Centre lost leegstand bedrijfruimte op

Webshop Centre lost leegstand bedrijfruimte op

Het eerste Webshop Centre van Nederland heeft deze maand stilletjes de deuren geopend. De bedrijfsruimte aan Buskesdries 1 in Andelst biedt eigenaren van webshops een flexibele werkplek, opslagruimte en gemeenschappelijke diensten.

Het initiatief is afkomstig van de particuliere eigenaar van het pand (dat voor driekwart leeg stond), Mark Tesselhoff van Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars en Activ Vastgoedmanagement. De drie partijen zien een oplossing van de leegstand in de sterke groei van het aantal webshops en online aankopen.

Een eigen opslag ruimte en kantoor zijn aangevuld met een centrale bemande receptie en een pick-uppoint voor afhaalbestellingen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de andere gedeelde faciliteiten zoals vergaderzalen en kunnen de ondernemers direct kosten besparen door samen pakketten te verzenden voor extra scherpe tarieven.

Door samen te werken in het 4.000 m2 grote Webshop Centre hoeven de ondernemers zich geen zorgen over alle faciliteiten te maken, maar kunnen zich volledige focussen op de eigen onderneming. Een opslagruimte en flexwerkplek zijn beschikbaar voor 499 euro maand.

'Veel webshops worden gerund vanaf de keukentafel, vanuit de schuur of vanaf een zolder. Als ondernemers de stap willen maken naar een eigen bedrijfsruimte, is de marge vaak ontoereikend', zegt Mark Tesselhoff. De initiatiefnemers hebben inmiddels 250 professionele webshopeigenaar in de directe regio opgespoord.

Tot een contract is het nog niet gekomen. 'Het is de vakantieperiode. Wij verwachten pas na de vakantie de eerste ondernemers te huisvesten', zegt Tesselhoff. Er werd gekozen voor Andelst om de perfecte ligging langs de A15. 'En de leegstand speelde natuurlijk een rol.'

De eigenaar van het vastgoed is verantwoordelijk voor de exploitatie. De makelaar en vastgoedbeheerder ontvangen een fee voor concept en het aanbrengen van huurders. Buiten de regio zullen andere Dynamis-partners het concept uitrollen, stelt Tesselhoff. Activ begeleid het initiatief wel overal in het land.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie