Voormalig pand Stedelijk Gymnasium Arnhem verkocht

Voormalig pand Stedelijk Gymnasium Arnhem verkocht

Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars heeft de verkoop van het karakteristieke pand aan de Statenlaan 6-8 te Arnhem afgerond. De nieuwe eigenaar, Floris Schoonderbeek, zette gisteren zijn handtekening. Om de leefkwaliteit voor de omgeving te waarborgen heeft de gemeente ervoor gekozen het pand waar voorheen het Stedelijk Gymnasium in gehuisvest was, onder de huidige bestemming te verkopen. Op het pand rust de bestemming ‘maatschappelijke doeleinden’.

De kersverse eigenaar heeft aangegeven het monumentale gebouw te willen inrichten als een creatieve werk- en woonplek die past binnen het profiel van de buurt. De gemeente heeft bij de verkoop nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen van de buurt. Het voormalige schoolgebouw heeft een oppervlakte van circa 3.500 m² en is gelegen op een kavel van ruim 8.700 m².

Het oude schoolpand is, sinds de verhuizing van het Stedelijk Gym naar een nieuw gebouw aan de Thorbeckestraat, zes jaar geleden, in gebruik bij Het SLAK. De gemeente is eerder exclusief in gesprek geweest met potentiële kopers. Na enkele maanden van overleg kwam er echter geen serieus bod. Vervolgens is twee maanden geleden de opdracht verstrekt aan Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars. Zij hebben vervolgens de verkoop gestructureerd en het pand in samenwerking met de gemeente zo breed mogelijk op de markt gebracht. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de verkoop aan Floris Schoonderbeek. Deze bleek bereid af te nemen tegen de voor de gemeente meest gunstige condities met bovendien een sympathiek plan qua invulling en schaal voor de wijk.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie