Vliegende start verkoop gemeente panden Arnhem, 3 voormalig schoolgebouwen verkocht!

Vliegende start verkoop gemeente panden Arnhem, 3 voormalig schoolgebouwen verkocht!

De voormalige St. Jansschool aan de St. Janskerkstraat met een oppervlakte van circa 800 m² is vanochtend door de gemeente Arnhem overgedragen aan de Stichting Atelierbeheer SLAK. Wethouder Elfrink overhandigde officieel de sleutels aan Freek Roffel, directeur van het SLAK, en enkele huurders die ook nu al in het pand zitten. Elfrink: “Het is fijn dat panden die de gemeente niet meer gebruikt een zinvolle nieuwe bestemming krijgen. En dat het geld oplevert, wat dan weer fijn is voor de belastingbetaler”. Het SLAK vergroot met de aankoop de mogelijkheden voor permanente huisvesting van kunstenaars.

Recent werd ook het gebouw aan de Schoolstraat 35 met een oopervlakte van circa 3.600 m² verkocht. Dit gebouw, de voormalige Lorentz HBS, is met name bekend door het trappenhuis waarop “Relativiteit” van Escher gebaseerd is. De kopers, twee particuliere beleggers, zullen het Rijksmonumentale pand verhuren binnen de mogelijkheden van het huidige bestemmingsplan waarin ook wonen en werken is toegestaan. Stapsgewijs zullen zij vervolgens het Rijksmonument renoveren.

Een maand geleden werd een voormalige school aan de Spijkerstraat 134 verkocht. De verkoop van de drie scholen werd namens de gemeente Arnhem begeleid door Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis. Over enkele andere locaties, worden op dit moment gesprekken gevoerd, aldus de betrokken makelaar Jacco Vogelaar, van Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars. De komende maanden zullen gefaseerd weer een aantal nieuwe gemeentelijke objecten op de markt worden gebracht door Strijbosch Thunnissen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie