Transformatiescan Arnhem 2017 gepubliceerd

Ca. 100.000 m² aan transformaties verwacht in 2018 / 2019

ARNHEM - Onlangs verscheen de Transformatiescan 2017, het jaarlijkse onderzoek van Strijbosch Thunnissen Research naar de ontwikkelingen op het gebied van transformaties in Arnhem.

In 2017 wordt circa 30.000 m² getransformeerd naar nieuwe functies. Op basis van onderzoek en analyse van de projecten in voorbereiding verwacht Strijbosch Thunnissen Research dat in 2018 en 2019 zal worden aangevangen met nog eens circa 100.000 m² aan transformaties. Het betreft voornamelijk transformaties van kantoren naar diverse vormen van wonen; huur, koop en zorg.

Met de huidige projecten in voorbereiding in het Centrum en onder andere de transformatie van het voormalig Postbank gebouw ter grootte van ruim 50.000 m² aan de Velperweg komt het het einde van de transformatiemogelijkheden in Arnhem-Noord langzaam in zicht.

Zoals voorspeld verschuift de focus van investeerders steeds meer richting Arnhem-Zuid, waar tot nog toe nauwelijks of niet werd getransformeerd. De eerste 3 gebouwen kantoorgebouwen nabij winkelcentrum Kronenburg worden momenteel verbouwd naar circa 130 appartementen. Hiernaast is er door partijen nog voor circa 15.000 m² aan lege kantoorgebouwen gekocht ten behoeve van transformatie naar wonen. De geplande transformaties zijn een zegen voor de kantorenmarkt in Arnhem-Zuid. Met de realisatie van de geplande transformaties zal circa 35% van de leegstand aan kantoren in Arnhem-Zuid uit de markt worden genomen.

“De verwachte verschuiving van transformatieprojecten naar Arnhem-Zuid is een feit. De leegstand van kantoren in Arnhem-Zuid neemt met de huidige en voorgenomen transformaties af met 35%” aldus Jacco Vogelaar van Strijbosch Thunnissen.

Klik hier voor de volledige Transformatiescan Arnhem 2017.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

ARNHEM - Na de recente oplevering van nieuwe winkelunits aan Fietsvoordeelshop.nl en Huisdiervoordeelshop op Retail Park Arnhem, heeft ook Swiss Sense haar winkelunit betrokken. Swiss Sense...
Bekijk overzicht