SSHN ondertekent voorovereenkomst voor 256 studentenwoningen in voormalige RWS-toren te Arnhem

Geschreven door Evert den Outer RM op 10 januari 2012

Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) heeft met Lidmar Properties I B.V. (een beleggingsconsortium bestaande uit Somerset Real Estate B.V., VCO B.V. en Emroy Holding B.V.) een voorovereenkomst ondertekend voor het huren van minimaal 256 zelfstandige studentenwoningen in het voormalige kantoorgebouw van Rijkswaterstaat gelegen aan het Gildemeestersplein 1 te Arnhem.

Partijen onderzoeken momenteel gezamenlijk de haalbaarheid voor het herontwikkelen cq. transformeren van de kantoortoren naar zelfstandige studentenwoningen variërend in oppervlakte van 22 tot 28 m², verdeeld over de 3e tot en met de 20e verdieping. Daarnaast zijn partijen in gesprek voor het exploiteren van meerkamerbewoning in de plint (beg. grond t/m 2e verdieping) van het complex. Hierbij gaat het om nog eens circa 56 kamers, verdeeld over tien appartementen.

Bij een positieve uitkomst van het onderzoek zal er tussen partijen een vijfentwintigjarige huurovereenkomst worden afgesloten waarbij SSHN de exploitatie cq. verhuur van de studentenwoningen zal verzorgen. Hiermee zal het volledige gebouw van 14.000 m² - na transformatie - als studentenhuisvesting in gebruik genomen worden. Het leegstandspercentage voor kantoren in Arnhem zal hierdoor tevens substantieel dalen.

De SSHN is een actieve en professionele organisatie, die staat voor goede en betaalbare huisvesting en daarbij behorende dienstverlening voor één- en tweepersoons huishoudens. Zij richt zich met name op (studerende) jongeren in Nijmegen, Arnhem en omgeving, maar ook op aanverwante doelgroepen en op personen die kort in Nijmegen of Arnhem verblijven. De SSHN streeft naar een optimale benutting van haar specifieke expertise door samenwerking met andere organisaties en/of woningcorporaties. SSHN heeft in totaal circa vijfduizend wooneenheden, verspreid over achttien wooncomplexen en meer dan zestig panden. De Stichting werkt zonder winstoogmerk.

Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars Arnhem, partner in Dynamis, en RechtStaete zijn als adviseurs betrokken namens Lidmar Properties I B.V.

Namens SSHN verzorgt Poelmann van den Broek Advocaten het juridisch advies.

SSHN ondertekent voorovereenkomst voor 256 studentenwoningen in voormalige RWS-toren te Arnhem
Evert den Outer RM
Neem contact op met Evert

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wetsvoorstel wijziging short stay

Wetsvoorstel wijziging short stay

Door Ewoud Pranger, Independent Tax Partners & Advisors Het kabinet heeft recentelijk een concept-wetsvoorstel gepubliceerd om btw-besparende praktijken bij...
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Bekijk overzicht