Sprekende Cijfers Q4 2019: historisch weinig woningen te koop in Arnhem

Sprekende Cijfers Q4 2019: historisch weinig woningen te koop in Arnhem

Geschreven door Floor van Lent op 20 december 2011

ARNHEM - Eind 2019 is het Arnhemse woningaanbod in hoog tempo afgenomen. Zoekers kunnen uit maar liefst een kwart minder woningen kiezen dan drie maanden geleden. Wie tot aankoop over wil gaan moet snel beslissen, gemiddeld is een Arnhemse woning in ongeveer een maand verkocht.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019 van Strijbosch Thunnissen Makelaars Arnhem (partner in Dynamis).

Verkooppiek aanjager aanboddaling

De snelle afname van het aanbod is een gevolg van een piek in de verkoopcijfers. In totaal wisselden in de laatste drie maanden van 2019 ruim 620 woningen van eigenaar, het hoogste aantal verkopen in anderhalf jaar. Zowel in de nieuwbouw als de bestaande bouw werden dit kwartaal meer woningen verkocht dan vorig jaar.

270 nieuwbouwwoningen in verkoop genomen

In 2019 zijn in Arnhem vijftien nieuwbouwprojecten in de verkoop gegaan, waarvan bijna de helft is gelegen in Schuytgraaf. In deze projecten worden in totaal 270 woningen gerealiseerd, inmiddels is twee derde hiervan verkocht. Begin 2020 staan in alle Arnhemse nieuwbouwprojecten samen nog 95 woningen te koop.

Klik hier om het rapport te lezen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie