Rijnstate Velp is verkocht

Rijnstate is bezig om haar zorgactiviteiten zo optimaal mogelijk in te richten. Onder andere door de inzet van E-health, thuismonitoring en concentratie van zorgfuncties hebben we in de toekomst minder ruimte nodig op onze locaties. Met het oog daarop is Rijnstate Velp verkocht.

In 2020 bekijkt Rijnstate op welke locatie ze de zorg gaat aanbieden die momenteel in Rijnstate Velp zit. Daarin staan de poliklinieken in Velp niet alleen. Voor al onze poliklinieken, laboratoria en planbare zorg wordt bekeken op welke locatie deze het beste kunnen zitten in de toekomst: in Rijnstate Arnhem, Rijnstate Zevenaar of onze nieuw te bouwen locatie in Elst, waarvoor een intentieovereenkomst is getekend met de Gemeente Overbetuwe. In de toekomst krijgt Rijnstate Velp waarschijnlijk een woon- en/of woonzorgfunctie.

De komende drie jaar verandert er voor patiënten nog niets. Rijnstate huurt tot eind 2022 het gebouw van de koper, de Lairessegroep. Dat betekent dat de poliklinieken Oogheelkunde en Dermatologie en het Rijnstate Pijncentrum, Slaapcentrum en Vitalys nog drie jaar in Rijnstate Velp blijven. Rijnstate Velp blijft dus een volwaardige poliklinische locatie tot eind 2022. Behalve de poliklinieken van Rijnstate zitten er in Velp momenteel ook diverse externe zorg- en zorggerelateerde partijen, die in overleg naar een andere locatie uitkijken.

Herverdeling van zorg op onze locaties
De herverdeling van zorg past in de ambitie van Rijnstate om de locaties zo optimaal mogelijk in te richten. Dat wil zeggen de juiste zorg van hoge kwaliteit op de juiste plek door de juiste zorgverleners. Dichtbij waar het kan, verder weg als het moet. Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur van Rijnstate: "Ons huidige vastgoed is relatief oud en vraagt om veel investeringen. Omdat in de toekomst steeds meer ziekenhuiszorg efficiënter en deels op afstand zal worden verleend, verwachten we ook minder vastgoed nodig te hebben. Nu Rijnstate Velp verkocht is, bekijken we in overleg met huisartsen welke zorgactiviteiten we vanuit een locatie in de gemeente Rheden blijven aanbieden. In Elst willen we in de toekomst een breed palet van poliklinische zorg aanbieden, dat aansluit op de behoefte van de inwoners van de gemeente, veelal jonge gezinnen. Onze locatie in Zevenaar willen we verder ontwikkelen tot centrum voor planbare zorg en een accent op ouderenzorg. Met deze ontwikkelingen kunnen we in onze hoofdvestiging aan de Wagnerlaan in Arnhem ruimte creëren voor meer acute en complexe zorg."

Woonfunctie in gebouw Velp
In de toekomst wordt het pand in Velp waarschijnlijk geschikt gemaakt voor een woonfunctie. Hiervoor is een wijziging in het bestemmingsplan nodig. Dat uitgangspunt is al met de gemeenteraad besproken. Onderzocht wordt of ook op andere percelen in de nabije omgeving van het ziekenhuis woningbouw mogelijk is. Met de eigenaars van deze percelen is de gemeente Rheden in gesprek om tot een gezamenlijke visie op het gebied te komen. Op dit moment ligt er nog geen plan. Wel wil de gemeente op 28 november in gesprek met omwonenden om input te krijgen voor de ontwikkeling van woningbouw op deze plek.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

ARNHEM - Na de recente oplevering van nieuwe winkelunits aan Fietsvoordeelshop.nl en Huisdiervoordeelshop op Retail Park Arnhem, heeft ook Swiss Sense haar winkelunit betrokken. Swiss Sense...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie