Rijn IJssel verkoopt ontwikkelingslocatie voor 350 studentenwoningen aan Plegt-Vos 

Rijn IJssel verkoopt ontwikkelingslocatie voor 350 studentenwoningen aan Plegt-Vos

Geschreven door Jacco Vogelaar op 15 april 2020

WAGENINGEN – De voormalige locatie van Rijn IJssel aan de Marijkeweg 20 in Wageningen is verkocht aan Plegt-Vos. Het landelijk werkend familiebouwbedrijf wil op de locatie ongeveer 350 studentenwoningen gaan realiseren. Rijn IJssel gebruikt de opbrengst voor het realiseren van de Velpercampus aan de Velperweg in Arnhem.

De verkoop is namens Rijn IJssel gestructureerd door BMV (voorheen Strijbosch Thunnissen) Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, in samenwerking met Nysingh advocaten - notarissen N.V. en SAB adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling.

De locatie, waar tot voor kort de Vakschool Wageningen was gevestigd, wordt in de loop van april formeel overgedragen bij de notaris. De vakschool heeft onlangs met de opleidingen Horeca & Bakkerij, Facilitair en Toerisme zijn intrek genomen in het pand aan de overzijde van de Marijkeweg, nummer 5. De vakschool had daar al een vestiging. Om zo duurzaam mogelijk te werken, is het oude pand slechts deels gesloopt en de nieuwbouw geïntegreerd in het bestaande gebouw. De lesomgeving is volledig geïntegreerd in de praktijk. Dat betekent voor de studenten die straks aan de overkant hun intrek nemen, dat zij gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de vakschool. Zo kunnen ze voor ontbijt, lunch en diner bij de vakschool terecht.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie