PODIUM 26 nieuw icoon in Arnhem

Geschreven door Jacco Vogelaar MRICS op 3 december 2018

15.000 m² bijzondere multifunctionele ruimte

Station Arnhem Centraal krijgt er met het gebouw Podium 26 twee aansprekende torens bij. ABC Planontwikkeling uit Arnhem won met een schets van het Amsterdamse architectenbureau Venhoeven CS een prijsvraag die grondeigenaar NS Vastgoed uitschreef voor het grootste resterende perceel op Arnhem Centraal.

Op de laatste hoogbouwlocatie van het Arnhemse station, op het zogenoemde ‘stadsbalkon’ tussen de Rijntoren en de megabioscoop van Pathé, moet begin 2022 een gebouw staan met twee torens die 30 en 50 meter hoog worden. Podium 26 gaat als het ware trapsgewijs Pathé (zo’n 35 meter hoog) verbinden met de bestaande Rijn- en Parktoren (circa 70 meter hoog).

Venhoeven CS ontwikkelde het ontwerp als een ‘microstad’ met meerdere functies op 15.000 m2: horeca en flexibele werkplekken op de transparante onderste etages, daarboven flexibele kantoorruimte en op de bovenste verdiepingen dertig tot zestig woningen.

Podium 26 zoekt aansluiting met Arnhem als stad van mode en design. Venhoeven CS liet zich voor de gevel van het gebouw inspireren door een uitgerekte netpanty van mode-ontwerper Iris van Herpen.

Podium 26 wordt zo’n beetje gebouwd op het dak van de McDonald’s bij Arnhem Centraal. Het gebouw wordt volgens planning in 2022 opgeleverd.

PODIUM 26 nieuw icoon in Arnhem
Jacco Vogelaar MRICS
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

ARNHEM - Na de recente oplevering van nieuwe winkelunits aan Fietsvoordeelshop.nl en Huisdiervoordeelshop op Retail Park Arnhem, heeft ook Swiss Sense haar winkelunit betrokken. Swiss Sense...
Bekijk overzicht