Ontwikkellocatie Nieuwstraat: nog 5 partijen in de race

ARNHEM - Voor de vernieuwing van de oostkant van de Nieuwstraat in Arnhem Centrum zijn 5 partijen geselecteerd. De gemeente Arnhem heeft ze gekozen uit de zestien combinaties van projectontwikkelaars en architecten die interesse hebben getoond in het project.

Het gaat om het bouwblok tussen de Rijnkade en de Trans. Met de herontwikkeling van dit bouwblok wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbinding tussen de binnenstad en de Rijn. Volledige sloop en herontwikkeling is het uitgangspunt want de panden die er staan zijn in slechte staat.

De 5 combinaties die zijn overgebleven, zijn: AM/Barcode, Dura/OZ, Heijmans/Diederendirrix, Strukton/Arons-Gelauff en Ter Steege/Stadswaarde/Cruz y Ortiz. Zij mogen hun plannen verder uitwerken, waarna de gemeente komend najaar een winnaar aanwijst.

Begin 2020 moet de schop de grond in, stelt de gemeente Arnhem in de voorwaarden voor de aanbesteding. Naar verwachting wordt eind dit jaar begonnen met de sloop van de panden, waaronder het inmiddels gesloten Café De Kroeg op de hoek Nieuwstraat-Trans.

De herontwikkeling moet een belangrijke bijdrage leveren aan de verbinding tussen de binnenstad en de Rijn, zoals ook beoogd met de aanleg van de Jansbeek. De huidige panden, gebouwd kort na de Tweede Wereldoorlog, zijn bouwkundig slecht, aldus de gemeente. Bovendien heeft de wederopbouw 'niet voldoende flexibiliteit, kwaliteit en uitstraling'.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Modelabel Hul Le Kes opent flagship in Arnhem

Modelabel Hul Le Kes opent flagship in Arnhem

ARNHEM - Het Nederlandse modelabel Hul Le Kes opende afgelopen zomer een flagship store in Arnhem. De winkel is gevestigd in de Wezenstraat, in een smal steegje, achter deur nummer 5. Hier...
Realisatie ART toren van start!

Realisatie ART toren van start!

ARNHEM – De bouw van het iconische ART gebouw op het Centraal station van Arnhem gaat van start. Dirkzwager Legal & Tax, een fullservice kantoor met advocaten,...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie