Nieuw horecaconcept in voormalig postkantoor Arnhem

Nieuw horecaconcept in voormalig postkantoor Arnhem

ARNHEM - Het oude postkantoor van ruim 2.100 m2 aan het Jansplein in Arnhem heeft na twee jaar leegstand weer een bestemming. De Brabantse horeca-ondernemers Martijn Lensing en Paul van Boxtel realiseren in het monumentale pand hun tweede vestiging van 't Taphuys.

Strijbosch Thunnissen Winkelmakelaars Arnhem, partner in Dynamis, heeft bemiddeld bij de totstandkoming van de huurovereenkomst namens de verhuurder Elizen Vastgoed. Winkelmakelaar Chris Lanting van Strijbosch Thunnissen is verheugd met deze nieuwe aanwinst voor de stad. “ De komst van ‘t Taphuys maakt het gebied rondom het Jansplein en Jansplaats af”. aldus Lanting

Zelftapwand
Blikvanger in het enorme grand café wordt de 'zelftapwand' met wel 150 kranen. Bezoekers kunnen straks, met een speciaal betaalpasje in de hand, hun eigen biertje of wijntje tappen. Ze rekenen af per milliliter. Vervolgens is het de bedoeling dat ze zich aan een van de vele hangtafels mengen met de overige cafébezoekers. In totaal kunnen kroeggangers kiezen tussen 250 bieren en 150 wijnen. Een sommelier en een 'bieroloog' lopen constant rond om gasten te helpen een keus te maken. Een vergelijking met zijn bestaande zaken zoals het succesvolle Grand Cafe Plein 4 in Eindhoven wil uitbater Martijn Lensing, mede namens zijn compagnon Paul van Boxtel, niet maken. Simpelweg omdat het Brabantse horecaduo nog niet eerder een Taphuys heeft gerealiseerd.

'Eerst bewijzen'
Lensing (41) weet van het succes in Arnhem van Stan & Co aan het Willemsplein, dat al meer dan een half jaar het ene bezoekersrecord na het andere breekt. „Een prachtige zaak op een geweldige zichtlocatie. Ik denk dat wij met 't Taphuys complementair kunnen zijn, het hele gebied kunnen versterken. Mensen zijn niet meer zo honkvast. De ene dag daar, de andere dag bij ons. Maar nu loop ik op de zaken vooruit. Laten we ons eerst maar eens bewijzen." ‘ Taphuys in Arnhem wordt, nog voor de jaarwisseling, de tweede vestiging van 't Taphuys, waarvan de eerste vestiging in september al opent in Tilburg.

Vibe in de stad
De komst van ‘t Taphuys past in het beeld van de laatste maanden in de binnenstad waarbij er weer positief nieuws te melden is’, vertelt Chris Lanting. In Arnhem begint zich een vibe te ontwikkelen die aanstekelijk werkt voor nieuwe partijen. Als deze beweging zich verder doorzet, en daar lijkt het nu op, zal Arnhem snel terug zijn in de Top 10 van winkelsteden in Nederland”. “Er gebeurt ontzettend veel op dit moment”, Lanting noemt onder andere de komst van Topshelf, de heropening van La Place, de verdubbeling van de Zara en de komst van een Superdry Brandstore. In het verlengde hiervan kondigt Lanting aan nog voor de zomer naar buiten te komen met een aantal nieuwe partijen die de binnenstad gaan versterken.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie