Lunee Vastgoed nieuwe eigenaar van Huize Vrijland in Oosterbeek

Ontwikkelaar en belegger Lunee Vastgoed uit Amstelveen is de nieuwe eigenaar van het klooster Huize Vrijland aan de Johannahoeve 4 in Oosterbeek.

Zorghotel

De Amstelveense ontwikkelaar zal Huize Vrijland gaan herontwikkelen tot een particulier verzorgingshuis en een zorghotel. Het verzorgingshuis dat in het meest recente deel van Huize Vrijland wordt ondergebracht zal in 2021 open gaan. Het overige deel van Huize Vrijland blijft voor huisvesting ter beschikking van de Regio Mill Hill. Het in 2009 nieuwgebouwde St. Jozefhuis en de omliggende terreinen vallen buiten de verkooptransactie.

Klooster

De Mill Hill Missionarissen zijn sinds 1956 gehuisvest in Huize Vrijland. Huize Vrijland was een onderdeel van het grotere geheel van Mill Hill dat zowel in de gemeente Renkum als Arnhem ligt. In 2009 is het opleidingscentrum van Mill Hill verkocht aan de zusters Trappistinnen (Koningsoord) en is het St. Jozefhuis gebouwd. Mill Hill heeft zich laten bijstaan door JLL uit Amsterdam.

Ontwikkeling

Het komende jaar zal de planvorming in meer detail worden uitgewerkt en afgestemd met de betrokken instanties om te bepalen hoe de duurzame nieuwe invulling van het complex eruit zal komen te zien. Voor de invulling van de zorgfunctie werkt Lunee Vastgoed samen met Ridge uit Veenendaal.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Kantoorgebouw verkocht op IJsseloord II

Kantoorgebouw verkocht op IJsseloord II

ARNHEM – Het kantoorgebouw heeft een vloeroppervlakte van bijna 6000 m², beschikt over ruim 150 parkeerplaatsen en is langjarig verhuurd. Arkéa REIM, een...
Arnhem legt bedrijven WVG op voor woningbouw!

Arnhem legt bedrijven WVG op voor woningbouw!

ARNHEM – Onlangs heeft de gemeente Arnhem  bij 15 bedrijven de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) opgelegd . Dat betekent dat eigenaren hun grond alleen mogen verkopen aan de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie