Leegstand Gelderse Poort meer dan gehalveerd

Geschreven door Jacco Vogelaar MRICS op 15 oktober 2020

ARNHEM – De leegstand op de kantorenlocatie Gelderse Poort in Arnhem is in enkele jaren teruggebracht van circa 24.000 m² naar 10.285 m². Na een periode waarin er meerdere gebouwen volledig en jarenlang leeg stonden is er met name de laatste 3 jaar sprake van een toegenomen belangstelling voor de Gelderse Poort.

Diverse gebouwen zijn conceptmatig ingevuld ten behoeve van kleinere gebruikers. Denk aan Regus, @work en Stikkerbuilding die bovendien inmiddels grotendeels op maximale bezetting zitten. Met de aanstaande vestiging van Bergman Clinics, direct naast Stichting Pleyade, krijgt de oostkant van de Gelderse Poort een duidelijk zorgprofiel. De laatste jaren hebben ook nieuwe kantoorgebruikers als bijvoorbeeld Ik Onderneem, Marketing Sales impact, Iriszorg, Inspiro, Pactum, Buro Philip van den Hurk, STMG en Werkgeversservicepunt de weg naar de Gelderse Poort gevonden.

De transformatie naar wonen van diverse verspreide kantoorlocaties in Arnhem- Zuid heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van Gelderse Poort. Op dit moment is er nog één pand op het terrein waar het grootste deel van het gebouw leeg staat. In de overige gebouwen zijn dit meestal maar 1 of 2 verdiepingen of delen daarvan.

Leegstand Gelderse Poort meer dan gehalveerd
Jacco Vogelaar MRICS
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Woningmarktcijfers Q1 2022: wat is er veranderd op de woningmarkt?

Woningmarktcijfers Q1 2022: wat is er veranderd op de woningmarkt?

In Arnhem is al meer dan vijf jaar op rij sprake van een krappe woningmarkt. Het aantal verkopen bereikte het laagste punt voor een eerste kwartaal sinds 2016, de aanleiding voor deze...
Sprekende Cijfers Woningmarkt Arnhem Q4 2021

Sprekende Cijfers Woningmarkt Arnhem Q4 2021

ARNHEM - Recent geleden heeft BMV Makelaars, partner in Dynamis, de sprekende cijfers van de woningmarkt in Arnhem Q4 2021...
Bekijk overzicht