Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Geschreven door Jacco Vogelaar MRICS op 15 februari 2024

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is de opname van kantoorruimte in Arnhem gestegen van ruim 20.000 m² naar ruim 33.000 m² in 2023.

Met name nieuw te realiseren of gerenoveerde kantoren in het centrum en rondom het station blijven onverminderd in trek. In 2023 kozen partijen als Dirkzwager, Kodision en Happy Horizon voor het stationsgebied. Het aanbod in het centrum is daarmee ook dit jaar weer verder afgenomen. Het aanbod van kantoorruimte in Arnhem totaal is de laatste jaren gedaald en uiteindelijk begin 2024 voorzichtig gestabiliseerd op een niveau van net boven de 100.000 m². Het grootste deel van het aanbod is met name te vinden in Arnhem-Zuid en op de snelweglocatie IJsseloord 2.

In Arnhem is het aandeel aan MKB – bedrijven relatief groot en wij zien dat deze bedrijven in tegenstelling tot de corporate bedrijven inmiddels weer grotendeels de medewerkers terug op kantoor hebben waardoor de vraag naar kantoorruimte blijft bestaan. Wel is duidelijk zichtbaar dat de behoefte aan kwaliteit en voorzieningen stijgt waarmee gebouwen als Rijnpoort, Landmark en Journey steeds meer in trek zijn door de faciliteiten en Hospitality die daar geboden worden.

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt
Jacco Vogelaar MRICS
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

ARNHEM - Na de recente oplevering van nieuwe winkelunits aan Fietsvoordeelshop.nl en Huisdiervoordeelshop op Retail Park Arnhem, heeft ook Swiss Sense haar winkelunit betrokken. Swiss Sense...
BTW-besparing bij short-stay verhuur

BTW-besparing bij short-stay verhuur

Door Ewoud Pranger, Independent Tax Partners & Advisors Voor beleggers en werkgevers Door de...
Bekijk overzicht