IPKW wint Gouden Piramide 2015

Schipper Bosch heeft met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) de Gouden Piramide 2015 gewonnen. De jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de (landschaps)architectuur, stedenbouw, infrastructuur en ruimtelijke ordening werd zaterdag uitgereikt door minister Plasterk.

Voor de Gouden Piramide komen opdrachtgevers van inspirerende en vernieuwende projecten in Nederland in aanmerking.

Uit het juryrapport
"Met de durf en visie die gepaard gaan aan het zakelijk gevoel waarmee hij een bedrijvenpark een lonkend toekomstperspectief geeft, toont de opdrachtgever zich een waar entrepreneur. Het is ondernemend en vernieuwend opdrachtgeverschap ten voeten uit. […] Daarbij is het opdrachtgeverschap compleet, omdat het zowel goed gekozen ruimtelijke ingrepen omvat als een sterk, toekomstgericht programma. […] Met Industriepark Kleefse Waard is een nieuwe standaard gezet voor bedrijventerreinen."
Kevin Rijke, directeur van IPKW, is trots op de prijs. “Wij zijn nog volop in ontwikkeling, maar de afgelopen tien jaar hebben we samen met Schipper Bosch en diverse partners al enorm veel bereikt. Het is fantastisch dat de visie achter IPKW wordt herkend en erkend met deze prestigieuze prijs.”

Andere genomineerden
Naast IPKW ontvingen De Heerlijckheid Diepenheim (voorheen KunstWerk Diepenheim), Havenkwartier Deventer, Drentsche Aa gebied en Kustwerk Katwijk een nominatie. In totaal schreven 42 projecten in voor de prijs. In 2013 won Volkshuisvesting Arnhem de Gouden Piramide met het project Modekwartier in de Arnhemse wijk Klarendal.
De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur & Milieu, Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en Binnenlandse Zaken. De beste projecten worden beschreven in een boek en de AVROTROS zendt een documentaire uit over de genomineerde opdrachtgevers en hun project in het programma Kunstuur (zie hieronder).
IPKW werd vorig jaar al uitgeroepen tot Beste Nieuwe Bedrijventerrein van Nederland en sleepte een nominatie in de wacht voor de Gulden Feniks.


Bron: www.ipkw.nl/piramide

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wetsvoorstel wijziging short stay

Wetsvoorstel wijziging short stay

Door Ewoud Pranger, Independent Tax Partners & Advisors Het kabinet heeft recentelijk een concept-wetsvoorstel gepubliceerd om btw-besparende praktijken bij...
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Bekijk overzicht