Grote transacties blijven uit op de Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De coronacrisis heeft voornamelijk grote kantoorgebruikers weerhouden om nieuwe kantoorruimte in gebruik te nemen. De sterkste terugval vindt plaats onder transacties met een metrage van meer dan 1.000 m². Transacties in het segment tot 500 m² kwamen juist vaker voor in Arnhem.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2021.

Een derde minder kantoormeters verhuurd of verkocht

Door het ontbreken van grote transacties heeft het aantal verhuurde en verkochte vierkante meters kantoorruimte in Arnhem een stevige terugval doorgemaakt. In totaal is in 2020 circa 26.700 m² kantoorruimte opgenomen. Dat is bijna een derde minder dan in 2019. Opvallend is dat het aantal transacties juist is toegenomen, als gevolg van de aanhoudende dynamiek onder kleinere kantoorgebruikers.

Gebruikers wijken uit door beperkt aanbod aan geschikte kantoren in het centrum

Ondanks de lagere vraag, is er in het centrum van Arnhem onvoldoende keus aan kwalitatief hoogwaardige kantoren. Vooral nieuwe kantoorpanden of kantoorpanden met veel faciliteiten, zoals restaurants en vergaderzalen, zijn in trek. Noodgedwongen wijken partijen daarom uit naar andere wijken, zoals Arnhem Zuid en Arnhem West.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.