Grootste dierenziekenhuis van Nederland opent in Arnhem

Het Evidensia Dierenziekenhuis in Arnhem heeft haar deuren geopend. Het is het grootste dierenziekenhuis van Nederland. Na meer dan vijf jaar aan voorbereidingen opent de locatie op de Meander 10 op het industriegebied IJsseloord 2.

Huisdieren kunnen hier terecht voor specialistische- en spoedeisende diergeneeskundige zorg. Het ziekenhuis beschikt over moderne apparatuur, zoals een CT-scan, MRI-scan, moderne röntgenapparatuur, laboratorium en opnamefaciliteiten.

Patiënten uit midden Gelderland (Arnhem/Ede/Wageningen/Apeldoorn/ Zutphen/Zevenaar/Nijmegen), kunnen gebruikmaken van de spoedeisende hulp (24/7).

Vorige week zijn al de eerste patiënten behandeld, maar de officiële opening is donderdag.

Net als een groot ziekenhuis voor mensen worden in dit dierenziekenhuis specialistische ingrepen uitgevoerd. Zo worden huisdieren met botbreuken of andere botafwijkingen (orthopedie) hier geopereerd, is er een speciale afdeling voor patiënten met huidproblemen of allergieën (dermatologie) en kunnen ook dieren met hersenziekten of ruggemergproblemen worden geholpen (neurologie).

Beugel voor honden
Daarnaast is er een tandheelkundige dierenarts werkzaam die wortelkanaalbehandelingen uitvoert (endodontologie), beugels maakt voor honden (orthodontie) en huisdieren behandelt met tumoren en fracturen in de mond (kaakchirurgie).

Tot slot hebben een aantal dierenartsen zich toegelegd op andere specialisaties zoals het maken van echo's van borst en buik (diagnostische beeldvorming), het kijken met een scoop in maag of darm (gastro-enterologie) of het diagnosticeren en behandelen van ziekten zoals suikerziekte of schildklierproblemen (interne geneeskunde).

Spoedeisende hulp
Omdat veel dierenartsenpraktijken zelf niet in staat zijn 24 uur per dag open te zijn, voorziet het dierenziekenhuis naar eigen zeggen in een behoefte om beschikbaar te zijn voor spoedeisende hulp voor huisdieren. Het ziekenhuis is 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend. Altijd staat een team van dierenartsen en paraveterinairen klaar om dieren te helpen die verkeren in nood.

Daarnaast bestaat er een samenwerking met de dierenambulance en dierenbescherming en worden gratis wilde dieren in nood geholpen.

Opleiding artsen
Ook het opleiden van nieuwe paraveterinairen, dierenartsen en specialisten zal een belangrijke functie van dit dierenziekenhuis worden. Jaarlijks zullen veel studenten stage in het ziekenhuis lopen en praktische ervaring opdoen met het behandelen van gezelschapsdieren.

Daarnaast zal er een programma (Internship) worden opgestart waarbij jonge dierenartsen een jaar mee gaan lopen bij de verschillende disciplines, waarbij de theoretische kennis en praktische vaardigheden verder kunnen worden ontwikkeld.

Al twee dierenartsen zijn begonnen aan hun specialisatie (Residency) in de dermatologie en neurologie, onder begeleiding van een specialist preparen zij zich komende jaren voor het Europese examen om veterinair specialist te worden.

Het ziekenhuis is gebouwd door de GiesbersGroep.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

ARNHEM - Na de recente oplevering van nieuwe winkelunits aan Fietsvoordeelshop.nl en Huisdiervoordeelshop op Retail Park Arnhem, heeft ook Swiss Sense haar winkelunit betrokken. Swiss Sense...
Bekijk overzicht