Grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gestegen naar €435.000,-

Goed nieuws voor huizenkopers in Nederland! De grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is gestegen naar €435.000,-. Deze verhoging biedt meer mogelijkheden voor mensen om een huis te kopen met de voordelen van de NHG.

De NHG is een garantie die huizenkopers kunnen krijgen op hun hypotheek. Het biedt bescherming bij het aflossen van de hypotheek, bijvoorbeeld bij een scheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Ook zorgt de NHG ervoor dat huizenkopers een lagere rente kunnen krijgen op hun hypotheek, omdat banken minder risico lopen. Dit kan op jaarbasis honderden euro's schelen.

Voorheen was de grens voor de NHG €405.000,-, maar door de stijgende huizenprijzen is deze verhoogd naar €435.000,-. Dit betekent dat huizenkopers nu een huis kunnen kopen met een hogere waarde en toch gebruik kunnen maken van de voordelen van de NHG.

De stijging van de grens is goed nieuws voor starters op de woningmarkt, maar ook voor mensen die willen verhuizen naar een duurder huis. Het geeft hen meer financiële zekerheid en maakt het makkelijker om een hypotheek af te sluiten. Bovendien zorgt de NHG ervoor dat huizenkopers verantwoorde keuzes maken en niet meer lenen dan ze kunnen dragen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de NHG niet automatisch wordt verstrekt. Huizenkopers moeten nog steeds voldoen aan de voorwaarden van de NHG, zoals het hebben van een vast inkomen en het kopen van een woning die voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen.

Al met al is de verhoging van de grens voor de NHG naar €435.000,- goed nieuws voor huizenkopers in Nederland. Het biedt meer mogelijkheden om een huis te kopen met de voordelen van de NHG en geeft financiële zekerheid in onzekere tijden. Dus, als je op zoek bent naar een huis, is dit het juiste moment om te profiteren van de verhoogde grens voor de NHG!

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

ARNHEM - DNV heeft haar huurcontract aan de Utrechtseweg 310-B50 in Arnhem langdurig verlengd. Van de bijna 10.000 m² die DNV huurt leveren zij 6.000 m² in maar verlengen zij...
Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

ARNHEM - De gemeente Arnhem koopt de vrijkomende gronden en gebouwen van revalidatie-instelling Klimmendaal. De aangeschafte grond heeft een oppervlakte van circa 38.000 m². De aankoop...
Bekijk overzicht