Gemeente Renkum besluit klooster en scholen nog dit jaar te verkopen

Gemeente Renkum besluit klooster en scholen nog dit jaar te verkopen

De gebouwen, twee scholen aan de Groeneweg 12 en 14 en een klooster aan de Utrechtseweg 131, zijn eigendom van de gemeente Renkum. In 2013 is al besloten dat de gebouwen worden afgestoten aangezien de gemeente het beheer van vastgoed niet als haar taak ziet.

Zowel de scholen als het klooster worden afzonderlijk aangeboden. Daardoor blijft er meer ruimte voor kleinere en lokale initiatieven. Daarmee is ook de kans op het behouden van de panden groter. Met name het klooster kan rekenen op draagvlak bij de lokale bewoners.

De verkoop van het klooster gaat samen met de bestemming ‘maatschappelijk’. Het bouwen van appartementen zit er daarmee in eerste instantie niet in. Daarvoor dient de bestemming gewijzigd te worden. Via de verkoopbrochure wil de gemeente Renkum laten weten dat de voorkeur uit gaat naar grondgebonden woningen. Aanwezige bomen op het terrein dienen eveneens behouden te worden. Maatschappelijk initiatieven zoals een papiermuseum kunnen daarentegen wel rekenen op voldoende draagvlak. Gemeente Renkum heeft Strijbosch Thunnissen Makelaars in Arnhem ingeschakeld om meer inzicht in het financiële effect van de wijze van verkoop te krijgen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie