Extra kans voor starters door uitponden particuliere huurwoningen

Uit recent gepubliceerde cijfers van Dynamis blijkt dat het aantal verkochte woningen in de prijsklasse tot 350.000 euro in het eerste kwartaal van dit jaar is gestegen. Dit is te wijten aan het feit dat particuliere huurwoningen worden uitgepond omdat het verhuren van deze woningen niet langer winstgevend is. Starters hebben om die reden meer kans om een huis te kopen.

Het aantal bouwvergunningen is met 25% gedaald vergeleken met vorig jaar, omdat investeerders minder vrijesector huurwoningen opnemen vanwege huurregulering. In plaats daarvan geven projectontwikkelaars de voorkeur aan corporaties die hun woningen willen afnemen, wat leidde tot een stijging van 75% in het aantal bouwvergunningen verleend aan corporaties. De verkoopprijs van woningen is gedaald met 9% in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar, en twee op de drie te koop staande woningen zijn in het eerste kwartaal verkocht.

Er zijn in het afgelopen kwartaal procentueel meer woningen te koop gezet in de lagere oppervlakte tot 80m² en in de lagere prijsklassen tot 350.000 euro. Bovendien hebben doorstromers eerst hun woning te koop gezet voordat ze een nieuwe woning kochten en is het aantal te koop staande nieuwbouwwoningen en woningen vanaf 450.000 euro verdubbeld in een jaar tijd.

Bron: Vastgoedjournaal

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

ARNHEM - DNV heeft haar huurcontract aan de Utrechtseweg 310-B50 in Arnhem langdurig verlengd. Van de bijna 10.000 m² die DNV huurt leveren zij 6.000 m² in maar verlengen zij...
Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

ARNHEM - De gemeente Arnhem koopt de vrijkomende gronden en gebouwen van revalidatie-instelling Klimmendaal. De aangeschafte grond heeft een oppervlakte van circa 38.000 m². De aankoop...
Bekijk overzicht