Extra kans voor starters door uitponden particuliere huurwoningen

Uit recent gepubliceerde cijfers van Dynamis blijkt dat het aantal verkochte woningen in de prijsklasse tot 350.000 euro in het eerste kwartaal van dit jaar is gestegen. Dit is te wijten aan het feit dat particuliere huurwoningen worden uitgepond omdat het verhuren van deze woningen niet langer winstgevend is. Starters hebben om die reden meer kans om een huis te kopen.

Het aantal bouwvergunningen is met 25% gedaald vergeleken met vorig jaar, omdat investeerders minder vrijesector huurwoningen opnemen vanwege huurregulering. In plaats daarvan geven projectontwikkelaars de voorkeur aan corporaties die hun woningen willen afnemen, wat leidde tot een stijging van 75% in het aantal bouwvergunningen verleend aan corporaties. De verkoopprijs van woningen is gedaald met 9% in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar, en twee op de drie te koop staande woningen zijn in het eerste kwartaal verkocht.

Er zijn in het afgelopen kwartaal procentueel meer woningen te koop gezet in de lagere oppervlakte tot 80m² en in de lagere prijsklassen tot 350.000 euro. Bovendien hebben doorstromers eerst hun woning te koop gezet voordat ze een nieuwe woning kochten en is het aantal te koop staande nieuwbouwwoningen en woningen vanaf 450.000 euro verdubbeld in een jaar tijd.

Bron: Vastgoedjournaal

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat verandert er in 2024 op de woningmarkt?

Wat verandert er in 2024 op de woningmarkt?

Wat kunt u verwachten in het nieuwe jaar? Hieronder volgt een overzicht van de meest relevante wijzigingen, helder en duidelijk uitgelegd, zodat u direct kunt zien wat deze voor u en uw...
Supermarkt naar winkelcentrum Presikhaaf

Supermarkt naar winkelcentrum Presikhaaf

Wereldhave heeft een nieuwe huurovereenkomst getekend met de bekende Turkse supermarkt Güven voor een vestiging in het Full Service Center Presikhaaf. De supermarkt zal een winkelruimte van...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie