Ervaar de toekomst op INNOVATE festival: Arnhem presenteert zich als Gelderse innovatiehub

ARNHEM - Meer dan 100 wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en designers uit Gelderland presenteren tijdens INNOVATE festival hun creatieve innovaties en bijzondere oplossingen voor een duurzame toekomst. Op 4, 5 en 6 oktober 2018 vindt de 4e editie van dit grensverleggende festival plaats in Arnhem en Industriepark Kleefse Waard. Op de INNOVATE Experience op 6 oktober kan iedereen de nieuwste ontwikkelingen in tech, kunst en wetenschap ervaren. Van de supermarkt van de toekomst tot een oprolbare verwarming, van robots in de zorg tot een hackathon om mensen meer te laten bewegen.

Arnhem is tijdens INNOVATE dé innovatie-hub van Gelderland: hier vervagen de grenzen tussen tech, kunst en wetenschap. Met als belangrijkste doel: de uitdagingen in energie, mobiliteit, gezondheid en voeding aanpakken. Kunnen we zonder gas en olie? Wie verzorgt ons als we oud zijn? Wat ligt er op ons bord over 10 jaar? Tijdens INNOVATE kunnen bezoekers en deelnemers zich verwonderen over spectaculaire, haalbare en duurzame oplossingen die er in de regio Gelderland worden ontwikkeld.

Besloten programma 4 & 5 oktober

INNOVATE start op donderdag 4 oktober met een verrassend openingsprogramma, exclusief voor partners, genodigden en deelnemers. Voor studenten en scholieren zijn er op vrijdag 5 oktober inspirerende workshops in de binnenstad van Arnhem. Ook zijn er diverse expertmeetings waar innovatieve ondernemingen, start-ups, wetenschappers en kunstenaars met elkaar om de tafel gaan.

Gratis INNOVATE Experience 6 oktober op IPKW

Jong en oud, kunst- en tech-liefhebbers en professionals kunnen 6 oktober op de INNOVATE Experience een stap in de toekomst zetten. In samenwerking met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en Techniekdag Arnhem presenteren bedrijven en Nieuwe Makers uit de regio meer dan 100 life-changing innovaties. Zoals interactieve stoeptegels en de gaafste VR & AR toepassingen, de mobiele energievoorziening van Volta (Beste Startup 2017) en spannende nanotech-producten in de NANO Supermarket. INNOVATE Experience is dé snoepwinkel voor mensen die vandaag willen ervaren wat er morgen gebeurt!

Over INNOVATE

INNOVATE is het inspirerende festival waarmee Gelderland zich op de kaart zet als een innovatieve regio waar unieke samenwerkingen tot de beste ideeën en oplossingen leiden. Dit jaar is INNOVATE groter en uitgebreider dan ooit. Laat je verwonderen en ervaar de toekomst op INNOVATE 2018!

INNOVATE festival is een initiatief van Stichting De Innovatiefabriek Arnhem en werkt samen met Industriepark Kleefse Waard, Techniekdag Arnhem, het Weekend van de Wetenschap en vele anderen.

Facts INNOVATE Festival 2018

Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober 2018
4 & 5 oktober: Besloten programma op diverse locaties in Arnhem
6 oktober 10:00 tot 17:00 uur: INNOVATE Experience
Adres: IPKW, Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem

Gratis toegang voor jong en oud

Programma: www.innovatearnhem.nl

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

ARNHEM - Na de recente oplevering van nieuwe winkelunits aan Fietsvoordeelshop.nl en Huisdiervoordeelshop op Retail Park Arnhem, heeft ook Swiss Sense haar winkelunit betrokken. Swiss Sense...
Bekijk overzicht