Arnhem krijgt grootste NewYorker van Nederland

Geschreven door Jacco Vogelaar MRICS op 24 februari 2022

ARNHEM - De internationale modeketen NewYorker krijgt een megawinkel in De Gruyterpassage in het Musiskwartier in Arnhem. Het wordt zelfs de grootste NewYorker van Nederland.

Tot nu toe gaat het om de grootste winkel van het Duitse winkelbedrijf in Nederland, met een oppervlakte van bijna 3000 m². De verbouwing van de voorheen negen winkels tellende passage is al begonnen. De opening van de winkel volgt naar verwachting na de zomer.


Impressie van de toekomstige bovenverdieping van De Gruyter Passage in Arnhem, onderdeel van de nieuwe Flagship Store van NewYorker, © NewYorker/Colliers

HEMA en NewYorker als nieuwe trekpleisters

Samen met vastgoedadviseur Colliers coördineert BMV Makelaars de vernieuwing van het Musiskwartier. Met de komst van HEMA en NewYorker moet een groot publiek verder het Musiskwartier rond het Brouwersplein ingetrokken worden. Nieuwe winkels van TK Maxx, Intertoys en Action vormen de wegbereiders. Vanaf augustus 2019 was aanvankelijk 40 procent leegstand. De verwachting is dat die leegstand voor eind 2022 zal zijn gedaald tot 12 procent.

NewYorker heeft al sinds de oplevering van het Musiskwartier in Arnhem een kleinere winkel op de hoek van De Gruyterpassage en de Brouwerstraat. Die verhuist tijdens de verbouwing van de passage naar de voormalige H&M , dat tot voor kort tijdelijk verhuurd was aan drogisterij Prijsmepper aan de overzijde van het plein.

Shoppen met kunstmatige intelligentie

De Flagship Store moet iets bijzonders worden, met veel technologische snufjes om de ‘winkelbelevenis’ te verhogen.

Volker Putzmann, Marketing Director bij NewYorker, houdt zich al bezig met kunstmatige intelligentie, die het shoppen leuker moet maken. Het is een wereld in ontwikkeling met slimme spiegels en pashokjes die klanten kledingadvies geven en tonen welke andere maten en kleuren nog op voorraad zijn. Ook slimme wanden waar klanten met handgebaren het assortiment verkennen, horen bij dit toekomstmodel.

Meer informatie? Klik hier.

Bron: De Gelderlander

Arnhem krijgt grootste NewYorker van Nederland
Jacco Vogelaar MRICS
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Ede kan 1.400 woningen bouwen dankzij aankoop stikstofruimte

Ede kan 1.400 woningen bouwen dankzij aankoop stikstofruimte

Ede voor het eerst in top-25 vestigingslocaties!

Ede voor het eerst in top-25 vestigingslocaties!

Eindhoven, Delft en Ede-Wageningen presteren goed in de jaarlijkse lijst van PropertyNL/Company.info met de beste werklocaties van Nederland. De ranglijst van...
Bekijk overzicht