Arnhem behoort tot de transformatiekoplopers van Nederland

De stad Arnhem heeft sinds 2013 maar liefst 105.000 m² aan overtollig en leegstaand commercieel vastgoed getransformeerd. In de binnenstad van Arnhem zijn ruim 600 woningen gerealiseerd waar voorheen kantoor- en winkelruimte was te vinden. Ron König, verantwoordelijk wethouder, is uiterst content met het bereikte resultaat:

Uit de evaluatie blijkt dat ondernemers en investeerders tevreden zijn met de werkwijze die we in Arnhem hanteren. Het gemeentelijk transformatieteam zorgt voor korte lijnen. Op die manier kan slagvaardig worden ingespeeld op kansen die zich voordoen om de leegstand te bestrijden.

Het merendeel van de transformaties bestaan uit kantoorpanden die zijn omgebouwd naar woningen. Het voormalige Akzo Nobel kantoor, gevestigd aan de IJssellaan 82, is omgetoverd tot 99 appartementen. Ook de transformatie van het voormalige restaurant Humphreys aan de Rijnkade naar het Airborne at the Bridge-musuem behoort tot de succesvolle transformaties binnen Arnhem.

Metamorfosenroute
De geslaagde transformaties in het centrum zijn opgenomen in de wandelroute: de metamorfosenroute. Een wandelroute in de binnenstad van Arnhem waarbij de panden zijn te bewonderen. Bij elk pand is informatie over de voormalige- en toekomstige bestemming te zien. De metamorfosenroute is een samenwerking tussen Strijbosch Thunnissen Makelaars en Made in Arnhem, de citymarketingcampagne van de gemeente Arnhem.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

Krapte neemt toe op Arnhemse kantorenmarkt

ARNHEM - De krapte op de Arnhemse kantorenmarkt neemt toe. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BMV Research naar de ontwikkelingen op de lokale kantorenmarkt. De afgelopen vier jaar is...
Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

Verhuurtransacties op Retail Park Arnhem

ARNHEM - Na de recente oplevering van nieuwe winkelunits aan Fietsvoordeelshop.nl en Huisdiervoordeelshop op Retail Park Arnhem, heeft ook Swiss Sense haar winkelunit betrokken. Swiss Sense...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie