Anders Invest koopt twee zorglocaties in Arnhem

Anders Invest heeft het Zorgvastgoed Fonds uitgebreid met twee woonzorglocaties in Arnhem.

De ene locatie betreft de voormalige Arnhemse buitenschool aan de Bosweg 1, die wordt gehuurd door 4 Your Care. Verdeeld over een aantal gebouwen met in totaal 30 appartementen en diverse algemene ruimtes en voorzieningen biedt 4 Your Care woonruimte aan mensen met psychische problemen of een verslavings- of detentieverleden. De andere locatie betreft de voormalige Marechaussee-kazerne, gelegen aan de Thomas a Kempislaan 102. Die wordt gehuurd door Neocura. Er zijn 57 appartementen, deels nieuwbouw en deels bestaande bouw, waar huisvesting en begeleiding wordt geboden aan (jong-)volwassenen met een (complexe) problematiek. Beide locaties liggen op een steenworp afstand van elkaar, nabij het centrum van Arnhem in een mooi bosrijk gebied aan het Park Klarenbeek. De locaties zijn verkocht door Lenferink Groep Zwolle en bancair gefinancierd bij de Rabobank.

Verkoper Lenferink maakt anderhalf miljoen winst

Voor de locatie Bosweg 1 betaalde Anders Invest 4,2 miljoen euro aan Lenferink, De Thomas a Kempislaan is voor 8,3 miljoen euro van eigenaar gewisseld. Lenferink had de locaties zelf in oktober vorig jaar aangekocht en maakt blijkens de akten van levering vooral winst op het complex aan de Thomas a Kempislaan: dat werd voor 6,9 miljoen euro verworven. Voor Bosweg 1 betaalde Lenferink vorig jaar 4,03 miljoen euro.

Verduurzaming

Voor de beide monumentale complexen is een plan voor verduurzaming uitgewerkt. Maurits Jansen, partner bij Anders Invest: ‘We zijn erg blij dat we deze twee locaties aan ons zorgvastgoedfonds hebben weten toe te voegen. De woon-/zorgvraag in de regio is groot en middels de verduurzaming en langdurige huurcontracten willen we hier gezamenlijk met beide zorgpartijen werken aan een stabiel en comfortabel (t)huis voor de cliënten.”

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Schaarste stokt de verduurzaming

Schaarste stokt de verduurzaming

Recentelijk verscheen een interview in het nieuwe NVM Bedrijfsruimtemarkt rapport 2024 met collega’s Hanneke Schoeman en Romy Velthuizen. Uit dit interview blijkt dat in de regio Ede,...
Wetsvoorstel wijziging short stay

Wetsvoorstel wijziging short stay

Door Ewoud Pranger, Independent Tax Partners & Advisors Het kabinet heeft recentelijk een concept-wetsvoorstel gepubliceerd om btw-besparende praktijken bij...
Bekijk overzicht