Aldi en bakkerij Hilvers weg uit Presikhaaf om te hoge huren

Aldi en bakkerij Hilvers weg uit Presikhaaf om te hoge huren

Supermarkt Aldi en bakkerij Hilvers vertrekken uit Presikhaaf. Beiden hebben de huur opgezegd bij Are Vastgoed Beheer uit Oosterbeek, eigenaar van de winkelstrip

ARNHEM - Supermarkt Aldi en bakkerij Hilvers vertrekken uit de winkelstrip aan de Honigkamp in woonwijk Presikhaaf. Beiden hebben de huur opgezegd bij Are Vastgoed Beheer uit Oosterbeek, eigenaar van de winkelstrip

Bakkerij Hilvers zegt te vertrekken, omdat er over huurverlaging niet viel te praten. "De huren zijn hier te hoog, ze rekenen voor een A-locatie en dat is het hier niet."

Of de huurprijs ook voor Aldi het struikelblok is, is niet duidelijk. Het concern kon dinsdag niet reageren en Are Vastgoed Beheer hult zich in nevelen, maar laat in zoveel woorden doorschemeren dat de huurprijs hiermee te maken heeft. "Er is door Aldi niet gezegd dat de huur is opgezegd vanwege de hoogte ervan, maar winkels kunnen dit ook doen om ons onder druk te zetten de huur te verlagen", zegt een medewerkster van het Oosterbeekse bedrijf.

Het winkelpand van Aldi omvatte ongeveer de helft van de winkelstrip. Beide zaken zitten dik 20 jaar op hun huidige stek in de woonwijk Presikhaaf, waar zij met ingang van 2016 weg gaan.

Bron: www.gelderlander.nl

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie