Aan de ronde tafel: Futureproof Logistics

Aan de ronde tafel: Futureproof Logistics

Met 6 man aan de ronde tafel om te discussiëren over de toekomst van de logistieke sector. Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars in Arnhem werd vertegenwoordigd door logistiekspecialist Mark Tesselhoff. Samenwerking is duidelijk één van de speerpunten voor een gezonde, toekomstbestendige logistieke sector.

“Om futureproof te zijn gaat het allereerst om samenwerking, maar ook om flexibiliteit, duurzaamheid, innovatie en multimodaliteit (spoor, water en transport over de weg).” - Mark Tesselhoff

Stelling: De vraag naar XXL distributiecentra (DC’s vanaf 40.000 m²) zet door. Er moet sterk ingezet worden op meer XXL DC’s.
Gustave Pol: “Er zijn weinig plekken en ze worden steeds schaarser, maar hoe lang gaat de vraag naar grote centra door? Die is er nu volop en dan zijn Park15 in regio Nijmegen, Tiel en Zevenaar 7Poort geschikte locaties.” Bedrijfsmakelaar Tesselhoff denkt dat een mix van groottes noodzakelijk is: “De vraag blijft, als je kijkt naar de toename van internetgebruik , maar je ziet ook dat Melis Transport – dat geen opslag had – nu heeft besloten 3000 m² opslag te gaan bouwen. Je moet ook juist kijken naar lokale en regionale spelers die van 2500 m² tot pakweg 5000 m² opslag zoeken. Ga voor de volle breedte.” Marwin Melis knikt instemmend.

Benieuwd naar 't hele gesprek?

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie