300 nieuwe studentenkamers in Rijkswaterstaattoren

300 nieuwe studentenkamers in Rijkswaterstaattoren

Arnhem krijgt er in 2016 in één klap bijna 300 nieuwe studentenkamers bij. De Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) is eigenaar geworden van de voormalige Rijkswaterstaattoren in Presikhaaf. Er komen 147 kamers waarbij studenten voorzieningen moeten delen en 146 zelfstandige kamers.

Max Derks, directeur van de SSHN, zegt dat de keuze om naast Nijmegen nu ook in Arnhem bezig te gaan, weloverwogen is. 'Er is behoefte aan dit soort huisvesting. En bovendien is het best logisch gezien het feit dat de Hogeschool Arnhem Nijmegen in beide steden actief is', aldus Derks.

Belangrijke stap
Wethouder Elfrink van Wonen is verheugd met deze ontwikkeling. Volgens hem is nu 'een belangrijke stap gezet in het creëren van betaalbare sociale woonruimte voor studenten'.

Voor de nabijgelegen Hogeschool Arnhem Nijmegen is deze huisvesting ook handig voor buitenlandse studenten die een korte periode studeren op de hogeschool. Op deze manier kunnen zij de studenten een goede huisvesting aanbieden.

Ook de provincie Gelderland staat positief tegen de ontwikkeling. Gedeputeerde Meijers vind het belangrijk dat leegstaande kantoorgebouwen in Gelderland een goede nieuwe bestemming krijgen. 'Dit gebouw is gezien zijn ligging een uitstekende plek voor de huisvesting van studenten', laat Meijers weten.
Nu de koop is gesloten, gaat de stichting bezig met de voorbereidingen zoals het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie