25.000 zonnepanelen op Industriepark Kleefse Waard

25.000 zonnepanelen op Industriepark Kleefse Waard

Geschreven door Anouk van Baal op 20 september 2019

In januari 2020 start Zonel Energy Systems met het plaatsen van 25.000 zonnepanelen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. De zonnepanelen worden op alle beschikbare daken op het terrein geplaatst en worden gefinancierd met een lening van Triodos Groenfonds. Met de installatie van de zonnepanelen kan IPKW een grote stap zetten om binnen twee jaar een groot deel van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Op IPKW wordt – met meerdere energie-intensieve productiebedrijven en zware industrie – veel energie verbruikt. Met de komst van de zonnepanelen kan er op duurzame wijze circa 6.000.000 kWh energie per jaar opgewekt worden, wat gelijk staat aan het gebruik van circa 2.000 huishoudens.

Circulaire oplossingen voor energie
Naast energieopwekking met zonnepanelen wordt er op dit moment op IPKW ook gewerkt aan terugwinning van warmte uit koelingsinstallaties, een aantakking realiseren op het warmtenet en vier windturbines toevoegen op het terrein.

Deze projecten zijn onderdeel van de ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn. Zo werkt IPKW aan innovaties op het gebied van energie, afval, mobiliteit, gebouwen en mensen.

Over IPKW
IPKW is een werklocatie van circa 90 hectare groot dat duurzame energiegerelateerde bedrijven huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. Samen met de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven wordt gewerkt aan de cleantech campus van de toekomst. IPKW heeft onlangs de Circular Economy Award 2019 gewonnen voor de beste circulaire werklocatie.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie