6881 AK Velp
Beekhuizenseweg 44
Download brochure
6881 AK Velp

Beekhuizenseweg 44

Vragen? Neem contact op met Erwin Broersma van BMV Makelaars

Download brochure
 • Prijs€ 1.250.000 k.k.
 • Aantal kamers10
 • Aantal slaapkamers5
 • Wonen198 m2
 • Perceel1.675 m2
 • LocatieBekijk op kaart
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp

Beekhuizenseweg 44

In de geliefde groene villawijk Beekhuizen, op een absolute toplocatie, ligt deze vrijstaande Rietveld villa die is gesitueerd op een ruim glooiend perceel met een prachtige ligging. Dit gemeentelijk monument is in alle rust gelegen aan één van de mooiste lanen van Velp. Het perceel is ruim en heeft een oppervlak van 1.675 m². Het totale gebruiksoppervlak van de villa bedraagt 271 m². 

De bungalow is in 1951 in opdracht van de Arnhemse familie Stoop gebouwd en zo ook naar hen vernoemd. Rietveld heeft bij de bouw van het huis gewerkt met een voor hem kenmerkend loodrechte lijnenspel. In 1971 is de villa uitgebouwd. Hierdoor is er woonoppervlak toegevoegd, is de garage vergroot en is er een verbinding tussen de garage en het woonhuis gerealiseerd. Opvallend is de gerichtheid op buiten. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van glas, voor een optimale lichtinval. Vanuit deze bouwwijze ervaart men in iedere ruimte de betrokkenheid van het bos en de buitenomgeving bij de villa.

 

De Villa Stoop is een van de circa honderd woningen die Rietveld heeft ontworpen en behoort tot de vroegste bebouwing van dit gedeelte van Velp.

Gerrit Rietveld:

Gerrit Rietveld (1888 - 1964), Nederlands ontwerper en architect, was een pionier op het gebied van modern design en het nieuwe bouwen. Zijn vooruitstrevende visie op architectuur en meubels, die De Stijl kenmerkt en waarmee hij een grote impact maakte in Nederland en daarbuiten, is tot op heden een inspiratiebron voor vele Nederlandse designers. Hij ontwierp onder andere in 1923-1924 het Rietveld Schroderhuis in Utrecht dat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Omstreeks 1930 sloot Rietveld zich aan bij het nieuwe bouwen, de Nederlandse variant van de internationale stijl. Kijk ook op: www.gerrit-rietveld.nl

Buurt informatie:

Beekhuizen ligt tussen Velp en Rozendaal aan de rand van het nationaal park Veluwezoom en nabij de Posbank. Unieke villa’s en landhuizen voeren de boventoon in dit prachtige woongebied met brede lanen en oude bomen. De Beekhuizenseweg is een fraaie lommerrijke laan en ligt op een zeer goed gewaardeerde locatie in Velp Noord. De meeste bebouwing dateert van na de oorlog en de wijk is uniek gesitueerd nabij de Beekhuizense bossen en diverse beekjes. Op korte afstand bevinden zich voorzieningen waaronder; het dorpscentrum, openbaar vervoer, (basis)scholen, winkels, sportaccommodaties (hockeyvelden & tennispark) en uitvalswegen naar autosnelwegen (A12 - A50 - A348). Kortom een prachtige omgeving om te wandelen, te fietsen en te wonen.

Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp

Kenmerken

 • Architect Gerrit Rietveld / Huis Stoop;
 • Status Gemeentelijk monument;
 • Totaal gebruiksoppervlakte 271 m²/woonoppervlak 198 m²;
 • Perceeloppervlak 1.675 m²;
 • Bouwjaar 1951;
 • Verwarming middels hete lucht verwarming.
 • 10 kamers waarvan 5 slaapkamers
 • Ligging aan d bosrand in een rusitge wijk
 • Geheel gelijkvloers wonen;
 • 5 Slaapkamers;
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp
Beekhuizenseweg 44, 6881 AK, Velp

Indeling

Indeling begane grond:

Via de oprit toegang naar de entree en de ruime garage. Binnenkomst in de ruime eetkamer met open keuken en verbinding naar de hal met toiletruimte. De eetkamer heeft een open keuken met een verbinding naar de bijkeuken/waskamer die weer toegang geeft naar de garage (27 m²). Aansluitend aan de eetkamer een studeerkamer, trap naar het souterrain en een open verbinding met de woonkamer. De woonkamer heeft een gashaard, deur naar de tuin en veel raampartijen met zicht over de tuin. De vele glasoppervlakken en de open verbinding tussen de eetkamer, woonkamer en keuken maken het geheel zeer ruimtelijk en aantrekkelijk. Via de hal is er verbinding met de slaapvleugel. Deze is verdeeld in een tweede hal partij met daaraan vier slaapkamers, twee badkamers en een separate toiletruimte. De ouderslaapkamer ligt aan de tuinzijde, heeft toegang naar het terras en een eigen badkamer met ligbad en een wastafelmeubel. De tweede slaapkamer heeft een vaste kastenwand en openslaande deuren naar de voortuin. Derde slaapkamer ligt naast de voordeur en een vierde slaapkamer heeft deur naar het terras. Vanuit de hal bereikbare gastenbadkamer met inloopdouche en wastafel.

Kelder:

Ruime in meerdere ruimtes onderverdeelde kelder bestaande uit een hal met bergkast, provosiekelder, stookkelder , bergruimte en een afsluitbare hobbykamer.

Tuin:

De glooiende tuin is fraai aangelegd, naar ontwerp van Piet Ouddolf, en heeft veel privacy, meerdere terrassen en 2 vijvers. Het overdekte terras aan de tuinzijde van de woning is een schitterende plek om van de tuin te genieten. Het terras ligt op het zuiden, waardoor je al vroeg in het voorjaar buiten kunt zitten.

Deel deze exclusieve woning:

Bezichtiging plannen?

Neem vrijblijvend contact op met onze exclusief specialist Erwin Broersma bij BMV Makelaars

06 518 337 51

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie