Toekomst Rozet verder verstevigd; fuseren?

Toekomst Rozet verder verstevigd; fuseren?

ARNHEM - Bibliotheek Arnhem, Kunstbedrijf Arnhem, Stichting Beheer Rozet en gemeente Arnhem (kernpartners in Rozet) stellen een procesbegeleider aan die voor het einde van het jaar met een geactualiseerde toekomstvisie en een bijbehorend businessplan komt.

Dat is nodig om het succes van Rozet waar te kunnen blijven maken. Het succes van Rozet is vanaf het begin overweldigend. Het gebouw kan al snel na de opening zo’n 750.000 à 800.000 bezoeken verwelkomen op jaarbasis. Rozet won diverse prijzen. Eind januari 2015 ontving Rozet reeds zijn miljoenste bezoeker. In 2014 was het gebouw van Rozet nog uitverkoren tot 'beste gebouw van het jaar'. Om het succes van Rozet te behouden is echter wel doorontwikkeling nodig.

Want behalve succesvol, kan Rozet ook kwetsbaar zijn. De kernpartners die samenwerken in Rozet, zijn ervan overtuigd dat voor een toekomstbestendig Rozet een intensivering van de samenwerking nodig is. Daarom hebben zij samen met de gemeente Bureau LAgroup opdracht gegeven onderzoek te doen naar de gewenste doorontwikkeling. Conclusie van het bureau is dat de samenwerkingsconstructie waarmee Rozet van start is gegaan, niet optimaal is. De mogelijkheden van het gebouw kunnen in de huidige situatie niet optimaal benut worden.

Een oplossing kan zijn door een sterk merk te creëren. Dit kan met een combinatie van gesubsidieerde en commerciële activiteiten door de bibliotheek en het Kunstbedrijf in het Arnhemse kenniscentrum Rozet te laten fuseren met Stichting Beheer Rozet tot 1 grote organisatie. Het Arnhemse college van B en W wil op deze manier de knelpunten van de verschillende instellingen het hoofd bieden.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie