NHG biedt meer mogelijkheden voor senioren

NHG biedt meer mogelijkheden voor senioren

Per 17 juni 2018 gelden voor het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) nieuwe Voorwaarden & Normen. Hiermee worden belemmeringen weggenomen voor senioren die willen verhuizen naar een meer passende en vaak goedkopere woning, maar door strenger geworden acceptatiecriteria weinig mogelijkheden hebben.

Het wordt mogelijk voor geldverstrekkers om bij hypotheekaanvragen van consumenten die al AOW ontvangen of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereiken te rekenen met de werkelijke lasten, in plaats van de gangbare annuïtaire toets. Dit, in combinatie met de garantiestelling van NHG, maakt een verantwoorde verhoging van de leencapaciteit voor deze groep mogelijk. Hierdoor kan in veel gevallen wél een nieuwe woning worden gefinancierd, vaak met lagere maandlasten.

De NVM hoopt dat de maatregel de doorstroming van senioren zal bevorderen. Veel senioren wonen op dit moment in eengezinswoningen. Een deel van hen wil graag verhuizen naar een meer passende woning, maar heeft vaak moeite om hiervoor een financiering te krijgen. (Bron: NVM)

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie