Credit Suisse herontwikkelt stadsbibliotheek Arnhem

Credit Suisse herontwikkelt stadsbibliotheek Arnhem

Credit Suisse Asset Management gaat het lege gebouw Koningstraat 26-37 in Arnhem duurzaam renoveren. Dat blijkt uit een persbericht van Colliers International, verantwoordelijk voor het projectmanagement. Tot oktober 2013 was de stadsbibliotheek in het pand van 12.575 m2 gevestigd. Door het vertrek van de bibliotheek heeft Credit Suisse besloten het gebouw volledig te renoveren en herpositioneren. Het fonds mikt op grote retailformules, kantoorgebruikers en culturele gebruikers

Het vastgoedfonds van de Zwitserse bank Credit Suisse kocht het gebouw in 2007 van een particuliere belegger. Doel is om een nieuwe hotspot te realiseren die het oude en het nieuwe deel van de binnenstad van Arnhem met elkaar verbindt. De grootschalige renovatie begint deze zomer. Het gebouw is beschikbaar voor huur in de zomer van 2015. De gemeente heeft de omgevingsvergunning recentelijk verstrekt.

JLL beheert het gebouw. Architect van het project is V8 Architects. Informatie over de verhuur is beschikbaar bij via Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars en Benk Vastgoed. Het gebouw is eigendom van een fonds uit Zwitserland, waarvan het management door Credit Suisse AG Real Estate Asset Management wordt uitgevoerd.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie